Clarksville Kentucky Honing en chocolade taart


Honing chocolade taart



Ze maakte zich op om naar de jaarmarkt te gaan in Clarksville, Kentucky, toen Claire Falk door het receptenboekje van haar overleden moeder ging en tegen dit simpele recept " honing chocolade cake" aan liep. Ze had het nog nooit gezien en wist ook niet waar haar moeder het vandaan had, " het was gewoon een receptenkaartje" en ze had het ook nog nooit gegeten. Maar ze was blij dat ze het gevonden en geprobeerd had, want dit gerecht leverde haar eerste overwinning op tijdens een bakwedstrijd in Kentucky.

De bijnaam van Kentucky is “The Bluegrass State”, gebaseerd op het feit dat de bluegrass te vinden is in veel van de gazons en weilanden in het hele staat Kentucky (met name in het noordelijk deel van Kentucky en de steden Clarksville en Louisville).

Waan je voor even in Clarksville Kentucky en bak deze prachtige vergeten taart. Voor mensen die verwachten dat hij weinig calorieën bevat, moet ik je helaas teleurstellen.


  • 160 gram Boter
  • 340 gram Honing
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 50 gram Cacao poeder
  • 1 Theelepel zout
  • 4 Theelepels bakpoeder
  • 180 ml Karnemelk
  • 23 cm rond taartvorm

Verwarm je oven voor op 180 graden. Roer de cacao en de bloem door elkaar en gooi daar de overige droge producten doorheen. Mix nu de boter, honing en eieren  goed door elkaar heen. Voeg nu de karnemelk in stappen er door heen en voeg als laatste de droge ingrediënten er doorheen, totdat een gladde mix ontstaat. Boter de taartvorm en doe een klein beetje bloem er en klopt dit er uit. Vul de taartvorm en zet in de oven op 180 graden voor ongeveer 40-45 min, gebruik een sateh prikker om te kijken of het gaar is.

Daarna een beetje warm serveren met vanille ijs of met een chocolade boter glazuur. En geniet ervan en denk even aan Claire, dankzij heb ik dit mooie gerecht mogen maken.

Marcel

Reacties

Populaire posts