Een winterse stoofpot Texas style




Rundvlees stoofpot Texas style

Of je er nu slechts een paar dagen bent of een paar weken doorbrengt. Al snel zul je realiseren dat Texas een van de beste staten van de verenigde staten is om je vakantie door te brengen. De staat waar het draait om vlees, bier en koffie!  

Maar Texas is veel meer: mooi landschap, ontzettend aardige mensen, die als je ze met respect behandeld prachtige verhalen vertellen over de tijd dat cowboys over de droge vlakten draafden. Dit recept komt van John Crowley, niet de regisseur vertelde hij met een gulle lach, waardoor die anderhalve tand bloot kwam te liggen. John heeft vanaf zijn vijftiende tot achtenzestigste mee gereisd als (hulp) kok met honderden cowboys en elke vlakte van Texas wel een keer bezocht. 

Dit recept noemt hij zijn "cowboy chow" een lekker gerecht op een winterse dag. Het vergt wat voorbereiding maar daarna heb je ook een super gerecht.

Ongeveer 3,5 uur 

  • 8 plakken ontbijtspek 
  • 1,2 kg rundvlees (sukade lappen kan ook) in kleine stukken gesneden
  • 6 eetlepels bloem
  • 6 middelgrote uien of 4 grote (lekker in flinke reepjes gesneden)
  • 2 flinke tenen  knoflook (geraspt of fijn gesneden)
  • 2 blikken gepelde tomaten of tomatenblokken
  • 500 ML runderbouillon
  • Klein glaasje rode wijn/sherry (2 als je er 1 op drinkt ;-)
  • 2 winterpenen (schoongemaakt en in blokjes (brunoise))
  • 6 flinke aardappels (geschild)
  • 2 stronken selderij 
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 10 flinke champions
  • 2 laurierbladen
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 snuf zout



Neem een flinke pan (in Texas wordt hij boven het vuur gehangen). Bak eerst even lekker de knoflook, uien, paprika, champions en spek aan (let op uien moeten glazig zijn niet bruin). Haal dit alles er na een paar minuten uit. Doe de eetlepels bloem in een zak en doe daarin het rundvlees. Schut dit lekker door, zodat alle stukjes onder de bloem komen te zitten. Gebruik het spekvet om de rundvlees even lekker rondom bruin te bakken. Gooi nu alle droge ingrediĆ«nten er bij. Laat dit even een paar minuutjes doorbakken. Nu alle natte ingrediĆ«nten erbij en blus dit af. Als het kookt, draai het gas terug tot laag en laat nu dit alles 2 uur pruttelen. Voeg daarna de uien, knoflook, spek, aardappels, winterpenen, champions, selderij en paprika toe en laat dit alles nog 1,5 uur op laag vuur stoven en pruttelen.

En nu take your grub en aanvallen maar........... wedden dat, mensen die je nooit ziet bij je komen eten!

Reacties

Populaire posts